Örömtánc

KÉRLEK GÖRGESS AZ OLDAL ALJÁRA, HOGY időpontot foglalj!

A Mantratánc röviden az érzések tánca.
Felszabadít, bátorít, felpörget és kikapcsol.
Kifejezi örömünket, bánatunkat és segít megélni más érzéseinket is.
Megmutatja kapcsolódásunkat önmagunkhoz és másokhoz.

A tánc segít a boldogsághormon (endorfin) termelődésében és a kortizol (és más stresszhormonok) lebomlásában. Szorongáscsökkentő hatása védőfaktort jelent a levertséggel és a depresszióval szemben. Tánc közben a jobb és bal agyfélteke összehangoltan működik, dopamin termelődik, melynek félelemoldó és euforikus hatást tulajdonítanak. A tánc fejleszti a koncentrációt, az emlékezőképességet és a vizuális memóriát. Javítja a ritmus- és egyensúlyérzéket, növeli az improvizációs és alkalmazkodóképességet. A tánc nyugtatja az idegeket, ezzel segíti a stresszhelyzetek könnyebb kezelését. A tüzesebb ritmusok felpörgetik a vérkeringést, ettől hatékonyabban dolgozik és erősödik a szív. A lágyabb dallamok, lassú mozdulatok pedig segítenek lecsillapodni, belső békére találni és a jelenre fókuszálni.

A Mantratánc több csakrát is képes energetizálni. A mezitláb való táncolás erősíti a gyökércsakrát. Érezzük a talajt a lábunk alatt, mely hasznos mentális stressz esetén is. A szakrális csakra energiaegyensúlyát legkönnyebben tánccal tudjuk segíteni. Gondoljunk csak a csípőmozdulatokra, és a tánc közben érzett boldogságra! A kreatív önkifejezés, a többiekkel közösen végzett, jó érzésekkel feltöltő tevékenység is erősíti a szakrális csakrát. A napfonatcsakra erősödik, ha az új élményekkel növeljük önbecsülésünket, önbizalmunkat. Ez történik, amikor tánc közben megérezzük, hogyan uraljuk az erőnket, és átadjuk magunkat az élvezetnek, hogy olyan emberekkel vagyunk, akik imádják, amit csinálnak, átérezzük a másokból áradó boldogságot. A szívcsakra harmonizálását segíti minden szeretettel végzett tevékenység. A fokozatosság az órákon, és a sikerélmény segít, hogy szeretettel gondoljunk önmagunkra és megnyíljunk másokat is szeretni. Tánc közben, egy-egy siker kapcsán vagy nehézség esetén óhatatlanul kimondjuk, amit érzünk. Hangot adunk, kommunikálunk, számoljuk a ritmust, megerősítjük magunkat és a másikat: Igen, de jó volt… -ezzel erősítve a torokcsakrát. A harmadikszem csakra az intuícióhoz kötődik. Mantratánc közben elülnek a külső zajok, a zene, a ritmus segít meghallani a belső hangot. Egy idő után már magától mozdul a táncoló teste, nem számolja az ütemeket, hanem érzésből, szívből cselekszik.

Miért Mantratánc?
Amikor mantrázunk, egy fohászt ismételgetünk. A táncban a mozdulatokat gyakoroljuk újra meg újra. Ez nem csak az izmokra, de az érzésekre is hatással van. Az óra elején egy rövid idézet segítségével mindenki megalkotja a saját szankalpáját (segítő, erősítő gondolatát), melyet a mozdulatokkal együtt tud ismételni, majd az óra végén a lazítással, relaxálással megerősíteni.

Mi történik az órán?
A 60 perces (majd később 90 perces) foglalkozás bemelegítéssel kezdődik.
Az izmok, izületek felkészítő megmozgatása mellett illatokkal, idézetekkel, és egy szankalpa megfogalmazásával történik a teljes bemelegítés, ráhangolódás az órára.
Változatos zenékre, fokozatosan nehezedő koreográfiákat táncolunk. Lehetőség van improvizációra, egy adott koreográfia több zeneszámra történő átültetésére. Különböző táncstílusokból válogatunk. A latin tánc alapjaiból, jazz balett és jazz tánc elemeiből, a showtánc izgalmas formáiból, térformációk látványos megoldásaiból. Időnként eszközöket is használunk (pompon, pálca, kalap, ernyő…). Minden alkalommal gyakorlunk már korábban megtanult táncot/táncokat, és tanulunk új lépést vagy koreográfiát. Más-más lehetőséget nyújt az óra azoknak, akik táncoltak, és azoknak, akik még nem. Hölgyeket és urakat is szeretettel várunk.

Hogy érdemes készülni?
Mezítláb táncolunk, az órához könnyű, kényelmes öltözet ajánlott.

Ára:

1 alkalom: 3600 Ft

10 alkalom:31000 Ft

Bejelentkezéshez és az órarend megtekintéséhez kattints az alábbi gombra!