Mesemeditáció

KÉRLEK GÖRGESS AZ OLDAL ALJÁRA, HOGY időpontot foglalj!

“A mesehallgatás képes olyan folyamatokat elindítani a lélekben,
amit nevezhetünk lélekfrissítésnek”-mondta Boldizsár Ildikó,
a Metamorphoses Meseterápiás Módszer kidolgozója.

A Mesemeditáció egy elmélyedő, élőszavas mesehallgatás, bevezető beszélgetéssel, segítő, feloldó feladatokkal és alkotó munkával. A mesehallgatás meditatív hatására beindulnak olyan folyamatok, amik segítenek az érzelmek megélésében, megoldások keresésében, és a feszültség feloldásában. A mese elringat, megnyugtat.

A népmesék, mondák és mítoszok ősi bölcsességeket őriznek, élethez szóló „használati utasításokat”. Erejük abban rejlik, hogy az idők során rengeteg emberen átszűrődve, a lényeges, mindenki számára érvényes formák maradtak fenn. Azért is tudunk olyan könnyen azonosulni a történetekkel, mert szimbolikus formában megtalálhatók benne a lelkünkben felmerülő konfliktusok, az életkori krízisek. A mese a maga mágikus módján felkészít az előttünk álló feladatokra, és többféle utat mutat azok megoldására.
Az elcsendesülés, a mesére való figyelés segíti a relaxációt. Mesehallgatás során megelevenedik bennünk a történet képekben. Intenzív belső munkát végzünk azzal, hogy elképzeljük, amit hallunk. Létrejöhet egy ellazult, lebegő tudatállapot.

Mi történik a Mesemeditáció során?
Egy bevezető beszélgetést, esetleg meditációt követően a foglalkozást vezető egyszerű feladatokkal segíti a ráhangolódást a mesére. Majd a résztvevők kényelmes testhelyzetben (ülve vagy fekve), élőszavas mesemondással hallgathatják meg a történetet, hangokkal, illatokkal kísérve. A mesehallgatás után, annak varázsából visszatérve, egy levezető beszélgetés és alkotó munka segíti az azonosulást, a felismerést, az érzelmek megélését, a megoldásokra való rátalálást.

Hogy érdemes készülni?
A foglalkozáshoz könnyű, kényelmes öltözet ajánlott.
A mese témájától függően az időtartam változó. (Ezt az esemény kiírásánál jelezzük.)
Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek ajánljuk.

Bejelentkezéshez és az órarend megtekintéséhez kattints az alábbi gombra!