Tanáraink

Szolnok Judit

Szolnok Judit

Sziasztok !

Szolnok Judit vagyok, felnőtt- és gyermekjóga oktató. A jóga több mint 7 éve az életem nélkülözhetetlen része. Csodálatos volt az első találkozásunk. Akkoriban nagyon nehéz időszakon mentem keresztül, a 3 kisgyermekem nem mindennapi kihívások elé állított és éreztem, hogy nagy szükségem lenne valamire, amiből testem-lelkem-szellemem fel tud töltődni. Ekkor jött az életembe a jóga. Elmentem egy jógaórára. Kiderült, hogy az oktató lány egyenesen Indiában tanulta a jógát, az óráit pedig egy családi háznál tartotta egy meseszép zen-kertben, korán reggel, a felkelő napsütésben. Akkor, ott, megtaláltam, amit kerestem. Azt, hogyan lehet újjászületni 1,5 óra alatt. Mindez 2013 tavaszán történt, itt szerettem bele a jóga világába és lettem megszállott gyakorló. Majd 2017-ben végeztem el a gyermekjóga oktató képzést, hogy a gyermekeknek is átadhassak valamit ebből a csodából, 2018-ban pedig hatha jóga oktató lettem, és 2019-ben a Jin jóga oktató képzést is elvégeztem, hogy a felnőtteknek is közvetíthessek valamit a felkelő nap sugaraival jógázás életérzésből. Az illóolajok szerelmese is vagyok, így gyakran támogatom meg az óráimat csodás illatukkal, energiájukkal.

Várlak szeretettel online óráimon a Napcsillag Jógastúdióban! 

Kemény Anna

Kemény Anna

Kiskorom óta fontos része az életemnek a sport és a tánc. Többféle műfajban és sportágban kipróbáltam magam. A jógával a szerelem 2013-ben kezdődött, amikor rendszeresen el- kezdtem jógaórákra járni, és észrevettem magamon testi, lelki jótékony hatásait.  Onnantól kezdve szenvedélyemmé vált, és igyekeztem minél több óratípust megismerni, hogy nagyobb rálátásom legyen. Úgy éreztem, annyira a részemmé vált, hogy eldöntöttem, oktatni is szeretném, ezért elvégeztem a Hatha jóga oktatóképzést. A jóga mellett rátaláltam a másik nagy kedvencemre, a Hot Pilátesre. Emlékszem, az első óra után fogalmazódott meg bennem, hogy: Ez az, amit szeretnék! Minden megvan benne, amit kerestem egy edzésen: erősítő és kardió gyakorlatok, fejleszti az állóképességet és a kitartást. Megtanít az önmagam iránti türelemre és tiszteletre.
A Power Interval óráimon ezt a vonalat viszem tovább, pörgősen, olykor újdonságokkal színesítve, ahol mindenki kicsit feszegetheti a határait.

A Power Interval egy magas intenzitású, szabad testsúlyos mozgásforma, amiben az erősítő és kardió jellegű gyakorlatok harmonikusan váltják egymást.  Rendkívül jól fejleszti az állóképességet, és a kitartást. Az órán fontos szerepe van a légzésnek. Segíti a gyakorló figyelmét a jelenben és magán tartani, ezáltal jobban tudja feszegetni, tágítani a határait is. Ez a fajta edzés komplex hatású,mert a zsírégetés mellett , erősíti az izmokat és segít, hogy  formásabbá, definiáltabbá váljanak. Az aktív mozgás után, nyújtással és egy rövidebb relaxációval, megnyugtatjuk és lecsendesítjük  a szervezetet.

Szeretettel várlak az óráimon!️

Anna

Horváth Zoltán

Horváth Zoltán

Horváth Zoltán hatha jóga, gerincjóga , power jóga , flow és yin jóga oktató, jógamozgásterapeuta és sportedző, emelett oktatóképzéseket tart  és táborokat szervez.

Egészen korán, fiatal koromban könyvek útján kerültem kapcsolatba a jógával, majd később az első gyakorlati tapasztalás után a mindennapjaim részévé vált a jóga. 2009-ben elvégeztem a Gerincjóga oktató és Sportedző képzést, majd folytattam a tanulmányaimat több irányzatban is. 2010-2015-ig a Gerincjóga oktatóképzésben oktatóként vettem részt. Azóta is rendszeresen tartok jógaórákat, magánórákat, tanfolyamokat, alapképzéseket és oktatóképzéseket. A nálam végzett oktatók gyakorlatias jól használható tudás birtokában indulnak el saját útjukon. Óráimon fontosnak tartom a megfelelő testtudat kialakítását, a test harmónikus fejlesztését, az ászanák egyénre szabott pontos kivitelezését, a helyes légzés elsajátítását, a belső figyelem felébresztését, és a relaxációra való képesség fejlesztését. Kezdő jógázóknál nagy hangsúlyt fektetek az alapok elsajátítására, a folyamatos fejlődésre.

rIMG_4933

Forgács-Kovács Petra

Forgács-Kovács Petra vagyok, (hatha, kismama és baba mama) jógaoktató, feleség és két kisfiú anyukája. Művelődésszervező illetve kommunikáció szakos bölcsész diplomám van, rendezvényszervezőként dolgoztam, majd a jóga szépen lassan bekúszott az életembe. Életem első jógaóráján 2010 tavaszán vettem részt . Az óra után (amit meglepetésemre meglehetősen nehéznek találtam) egyszerre éreztem magam fáradtnak és frissnek, kiegyensúlyozottnak és boldognak. Úgy éreztem végre megtaláltam a nekem való mozgásformát, minden szempontból.
A jóga sokkal több, mint egy sport – a testen túl a lelket is formálja. Az évek során gyakoroltam bikram, astanga, hatha, gerinc és kontakt jógát is. 2014-ben kezdtem el azt érezni, hogy én is szeretnék oktatni. Az akkori csodálatos tanárom terelt a kismama jóga irányába, és még abban az évben – mit ad isten -, az oktatóképzésen már kisfiammal a pocakomban vettem részt. Azóta pedig már a hatha jógaoktató képzést is elvégeztem, hogy minél több embernek átadhassam a tudásomat. Szeretem látni hétről-hétre a változást azokon, akik az óráimra ellátogatnak, az utat amit a jóga által bejárnak. Igyekszem minden tudásomat átadni gyakorlati és elméleti értelemben is és szívvel-lélekkel oktatni azokat, akik eljönnek hozzám.”

Facebook oldalam:
www.facebook.com/mamastejoga

Instagram:
mamastejoga

rIMG_4935

Káró-Fekete Dóra

2012-ben kezdtem el rendszeresen jógázni, mikor az első gyermekemet vártam. Azonnal beszippantott, magával ragadott ez az új érzés, amit az órák alatt átéltem. Felszabadulás, meditáció, kikapcsolódás, feltöltődés, energiaáramlás. Nem csak fizikai, hanem szellemi kikapcsolódás is. Elmegyek jógázni és másfél óráig csak én vagyok magamnak, én és a fizikai testem, és a lecsendesedett elmém (ami 4 gyermek mellett még fontossabbá vált).
2016-ban végeztem el a hatha jóga oktatói képzést, 2017-ben pedig a gyermekjógát az Amasole szervezésében. Még abban az évben megszereztem a Spine Up! Gerinctréner képesítést az Almásy Mozgásakadémián.
Ezt követően flow és Hatha jóga órákat tartottam, majd az ikerterhességem és egy hosszan tartó betegség miatt hosszabb kényszerpihenőre sodort az élet az oktatás terén. Mely idő alatt a jóga gyakorlás ugyanúgy az életem része maradt, sőt rengeteget segített, azóta főleg a jin szerű, lassabb órákat részesítem előnyben.
Fb oldalam: https://www.facebook.com/DorAsanaYoga/
Insta: dorasanayoga

IMG_4954

Kutvölgyi Gabriella

Kutvölgyi Gabi  vagyok, pedagógus, játszóházvezető és alkotó- fejlesztő meseterapeuta. Feleség, és két felnőtt gyermek édesanyja.
Kicsi korom óta körbevesz a zene, a tánc, a mesék világa, és az alkotás öröme.
Középiskolás koromig a népzene és a néptánc része volt a családunk életének, majd később a jazz, a komolyzene, és a színház világa kapta a főszerepet.
A Budapesti Tanítóképző Főiskola Speciális Tagozatának elvégzése után több továbbképzésen is részt vettem: játszóházvezető képzés, alap NLP tanfolyam, pránanadi képzések, kézműves és bábkészítő workshopok, alapfokú Tai Chi tanfolyam, latin táncok továbbképzés.

Több, mint 30 éve dolgozom gyerekekkel és felnőttekkel. Pedagógus pályám kezdetén a Jazz Mozgás- és Tánciskola vezetője is voltam. Amatőr csoportként a jazz tánc, a break és a showtánc elemeit ötvöztük. Fellépéseken, táborokban, kollégiumokban is megmutathattuk a tudásunkat, időnként együttműködve más tánccsoportokkal, zenekarokkal, művészekkel. Örömmel táncoltunk, egymást tanítottuk, élveztük a zenét, a ritmust. Amikor hosszabb szünet után újra kezdtem táncolni, a mozdulatokkal együtt felelevenedtek ezek a jó érzések is.

2018-ban alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeuta lettem. Tanulhattam arról, hogy amiről mese szövődött, az megtörtént egyszer, és megtörténik újra, meg újra. Ezért is csodálkozunk rá a történetekre, és ezért meríthetünk erőt belőlük.

Hobbi szinten foglalkozom az illatokkal, ásványokkal, gyógynövényekkel, a gyógyító táplálkozással és az állatok, növények szimbolikájával. Hiszek a közösség erejében, az egymásra való odafigyelésben, az ítélkezés nélküli kommunikációban… és a varázslatban.
A Napcsillag Jógastúdióban Mantratánc órákkal és Mesemeditációs programokkal várom az érdeklődőket!

Elérhetőségeim:
deszka.muhely@gmail.com
facebook: Mesés Alkotó Műhely
T.: 30/7373-333