Tanáraink

Szolnok Judit

Szolnok Judit

Sziasztok !

Szolnok Judit vagyok, felnőtt- és gyermekjóga oktató. A jóga több mint 7 éve az életem nélkülözhetetlen része. Csodálatos volt az első találkozásunk. Akkoriban nagyon nehéz időszakon mentem keresztül, a 3 kisgyermekem nem mindennapi kihívások elé állított és éreztem, hogy nagy szükségem lenne valamire, amiből testem-lelkem-szellemem fel tud töltődni. Ekkor jött az életembe a jóga. Elmentem egy jógaórára. Kiderült, hogy az oktató lány egyenesen Indiában tanulta a jógát, az óráit pedig egy családi háznál tartotta egy meseszép zen-kertben, korán reggel, a felkelő napsütésben. Akkor, ott, megtaláltam, amit kerestem. Azt, hogyan lehet újjászületni 1,5 óra alatt. Mindez 2013 tavaszán történt, itt szerettem bele a jóga világába és lettem megszállott gyakorló. Majd 2017-ben végeztem el a gyermekjóga oktató képzést, hogy a gyermekeknek is átadhassak valamit ebből a csodából, 2018-ban pedig hatha jóga oktató lettem, és 2019-ben a Jin jóga oktató képzést is elvégeztem, hogy a felnőtteknek is közvetíthessek valamit a felkelő nap sugaraival jógázás életérzésből. Az illóolajok szerelmese is vagyok, így gyakran támogatom meg az óráimat csodás illatukkal, energiájukkal.

Várlak szeretettel online óráimon a Napcsillag Jógastúdióban! 

Kemény Anna

Kemény Anna

Kiskorom óta fontos része az életemnek a sport és a tánc. Többféle műfajban és sportágban kipróbáltam magam. A jógával a szerelem 2013-ben kezdődött, amikor rendszeresen el- kezdtem jógaórákra járni, és észrevettem magamon testi, lelki jótékony hatásait.  Onnantól kezdve szenvedélyemmé vált, és igyekeztem minél több óratípust megismerni, hogy nagyobb rálátásom legyen. Úgy éreztem, annyira a részemmé vált, hogy eldöntöttem, oktatni is szeretném, ezért elvégeztem a Hatha jóga oktatóképzést. A jóga mellett rátaláltam a másik nagy kedvencemre, a Hot Pilátesre. Emlékszem, az első óra után fogalmazódott meg bennem, hogy: Ez az, amit szeretnék! Minden megvan benne, amit kerestem egy edzésen: erősítő és kardió gyakorlatok, fejleszti az állóképességet és a kitartást. Megtanít az önmagam iránti türelemre és tiszteletre.
A Power Interval óráimon ezt a vonalat viszem tovább, pörgősen, olykor újdonságokkal színesítve, ahol mindenki kicsit feszegetheti a határait.

A Power Interval egy magas intenzitású, szabad testsúlyos mozgásforma, amiben az erősítő és kardió jellegű gyakorlatok harmonikusan váltják egymást.  Rendkívül jól fejleszti az állóképességet, és a kitartást. Az órán fontos szerepe van a légzésnek. Segíti a gyakorló figyelmét a jelenben és magán tartani, ezáltal jobban tudja feszegetni, tágítani a határait is. Ez a fajta edzés komplex hatású,mert a zsírégetés mellett , erősíti az izmokat és segít, hogy  formásabbá, definiáltabbá váljanak. Az aktív mozgás után, nyújtással és egy rövidebb relaxációval, megnyugtatjuk és lecsendesítjük  a szervezetet.

Szeretettel várlak az óráimon!️

Anna

Horváth Zoltán

Horváth Zoltán

Horváth Zoltán hatha jóga, gerincjóga , power jóga , flow és yin jóga oktató, jógamozgásterapeuta és sportedző, emelett oktatóképzéseket tart  és táborokat szervez.

Egészen korán, fiatal koromban könyvek útján kerültem kapcsolatba a jógával, majd később az első gyakorlati tapasztalás után a mindennapjaim részévé vált a jóga. 2009-ben elvégeztem a Gerincjóga oktató és Sportedző képzést, majd folytattam a tanulmányaimat több irányzatban is. 2010-2015-ig a Gerincjóga oktatóképzésben oktatóként vettem részt. Azóta is rendszeresen tartok jógaórákat, magánórákat, tanfolyamokat, alapképzéseket és oktatóképzéseket. A nálam végzett oktatók gyakorlatias jól használható tudás birtokában indulnak el saját útjukon. Óráimon fontosnak tartom a megfelelő testtudat kialakítását, a test harmónikus fejlesztését, az ászanák egyénre szabott pontos kivitelezését, a helyes légzés elsajátítását, a belső figyelem felébresztését, és a relaxációra való képesség fejlesztését. Kezdő jógázóknál nagy hangsúlyt fektetek az alapok elsajátítására, a folyamatos fejlődésre.

387508118_713816094011950_3324876311167857103_n

Ádám Kata

Sziasztok, Ádám Kata vagyok!

Nagyjából 10 éve kezdődött a szerelmem a jógával, majd a pilates-szel.

Eleinte csak akkor voltam a teremben, ha valami problémám volt az életben. Amint a helyemre kerültem a mozgás által, már tovább is álltam. Aztán egy idő után azt vettem észre, hogy rendszeres gyakorlás nélkül nem élet az élet. Számomra ezek az órák egyfajta menedéket jelentenek. Nem csak testi, de lelki és mentális szinten is formál, segít, épít.
Ekkor fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy oktató szeretnék lenni. Tanítani szeretnék, hogy azt, amit én kapok a mozgáson keresztül, tovább adhassam másoknak is és a megszerzett tudásommal segíthessek.

Szeretem az óráimon kihívás elé állítani a résztvevőket, de elsődleges szempontom a biztonság. Ezért a gyakorlások folyamán kiemelten fontos a feladatok kontrollált, precíz végrehajtása és a szabályos légzés technika elsajátítása. Ezt követően fokozzuk az intenzitást és feszegetjük határainkat.

Tanulmányok:

  • 2023 Hatha, gerinc és Női jóga oktató
  • 2022 Fit Ball – Soft Ball Pilates oktató
  • 2022 Pilates oktató
  • 2021 Hot pilates oktató
  • 2020 Sole Hot jóga oktató

Sok szeretettel várlak óráimon!

Óra típusok amiket tartok:

Női jóga

Női jóga óráim célja, hogy a test-lélek-elme hármasát összhangba hozzuk. Egyensúlyba kerüljön feminim és masculin oldalunk. A hatha jóga alapú gyakorlásokkal visszaállítjuk a test egyensúlyát (izom, ízület, csontok), kezeljük az érzelmi feszültségeket, ideg- és hormonrendszert.

Hot jóga

Engedd, hogy vezesselek egy 90 perces nyitott szemes meditáció keretein belül, ahol 26 jótékony asana és légzőgyakorlatok segítségével az egész testet átmozgatjuk, méregtelenítjük és energetizáljuk mindezt fűtött teremben.

Hot pilates

A pilates elveknek megfelelően rendkívül nagy szerepet tulajdonít a légzésnek és a törzs izmai által alkotott erőközpontnak. A gyakorlatok helyes kivitelezése is központi jelentőséggel bír. A 60 perces gyakorlás 34-36 C fokos teremben zajlik, ezzel is elősegítve a méregtelenítési folyamatok beindulását, és csökkentve a sérülések kockázatát. A gyakorlás izomzatra, testformára és állóképességre gyakorolt előnyös hatása már 1 alkalom után is megmutatkozik. A hot pilates egészen új típusú kihívások elé állítja gyakorlókat. Fizikailag és mentálisan egyaránt teljesen új, korábban elképzelhetetlen határaikkal ismerkedhetnek meg, miközben a koncentrált légzés segítségével ezeket a határokat lényegesen kijjebb tudják tolni.