Anáhata ászana (Szívmegolvasztó póz)

Az Anáhata szó szanszkritül „sértetlent” jelent, de fordítják szív-nek is.

Az Anáhata csakrát az irodalmak egyöntetűen a szegycsont közepén, a csecsemőmirigy tájékára helyezik el: a szív magasságában, mellkas közepén. Ez a név igencsak passzol a 4. csakrához, mely a szív magasságában, a mellkas közepén található.
Ez a középső csakra híd, a három alsó csakra, a fizikai sík és a három felső csakra, a szellemi, spirituális birodalom között.

Az Anáhata ászana előnyei közé tartozik, hogy:

  • nyitja a vállakat, a mellkas, a szív terét.
  • finom hátrahajlítás a középső és az alsó háti szakasz számára.
  • lágyítja a kemény szívet , olvasztja a befagyott szívet, segít, hogy több szeretet érezz magad és a világ felé
  • a húgyhólyag, a gyomor, a lép, a szív és a tüdő meridiánjait stimulálja.

Kiinduló helyzet: négykézláb állás. Lábak csípőszélességben, térd a csípő alatt.
Sétálj előre a kezekkel, amíg már a homlokodat, alkarokat, könyöködet le tudod tenni a talajra és engedd a mellkasod a talaj felé.
Tartsd a csípőd a térd felett, a combok maradjanak merőlegesek a talajra és lágyan lélegezz. Olyan lágyan, mint maga a szeretet energiája.
Lelegezd be a feltétel nélküli szeretetet.
Tartsd ki a pózt legalább 10-20 lélegzetvételnyi ideig.

Fizikai szinten betegségei az allergia (saját szükségletek megtagadása, harc önmagával szemben), melyhez hozzátartozik a túl erős immunrendszer, a mi autoimmun betegségekhez kialakulásához vezethet: allergia, szénanátha, rheumatoid arthritis, csalánkiütés, ekcéma, psoriasis, Crohn-betegség, ide tartozik továbbá a rák minden fajtája, illetve az alulműködött immunrendszer következtében immungyengeség, fertőzések. Általánosságban mindennemű szívpanasz is ennek a csakrának a jellemző megbetegedése.

Mentális betegségei közé sorolhatóak az egoizmus (csak kapni és nem adni), eltúlzott félelem, elszigeteltség, túlzott zárkózottság, kegyetlenség, agresszió. Ennek a mellkasnyitó póznak tehát csodálatos mentális hatásai is vannak. Mentális funkciói közé tartozik a szeretet, érzelmek másokkal való megosztása, önzetlenség, megbocsátás, megnyílás, részvét, gondoskodás.

Elég egy picike szentély amit kialakítasz De azért az ablakpárkánynál válassz kicsit nagyobb helyet a teljes gyakorláshoz .

Várunk szeretettel online jógaóráinkon !

Itt tudtok a motibro rendszerbe regisztrálni: https://www.motibro.com/login?club=napcsillag-jogastudio

És itt tudtok bejelentkezni ha szeretnétek, itt találjátok az órarendet is : https://www.motibro.com/visitors/reservation_widget?operator=napcsillag-jogastudio

Namaste 

Anita & Judit

További bejegyzések

Légzés

Mire jó a váltott orrlyukú légzés?

Az ida és pingala nadik tisztítása, harmonizálása és a szusumna aktiválása a nadi sodhana gyakorlat segítségével A pránajáma gyakorlatok között kiemelt fontosságú a nadi sodhana

Hangfürdő

Hangfürdő – mi vár Rád?

A hangfürdő egy csodálatos lehetőség arra, hogy a hangok, rezgések ereje által a napi rohanó, stresszel teli világban megpihenjünk, kikapcsolódjunk. A hangok, rezgések segítségével feltöltődünk,

Hangfürdő

Hangfürdő – egy csodálatos utazás

Hogy mi történik egy hangfürdőn? Szerintem varázslat!  Csodálatos utazásban lehet része annak aki részt vesz egy hangfürdőn. Az elcsendesedés a hangtálak csodás rezgése által lesz