Hangfürdő – egy csodálatos utazás

Hogy mi történik egy hangfürdőn?

Szerintem varázslat! 

Csodálatos utazásban lehet része annak aki részt vesz egy hangfürdőn.
Az elcsendesedés a hangtálak csodás rezgése által lesz teljes.
A matracukon fekve vagy ülve, csak átadják magukat a résztvevők, ennek a felemelő, tisztító utazásnak.
Ahogy megszólalnak a hangtálakat már egyből érezhetőek a hangok rezgései, és az egész testen átáramlanak. Csodás feltöltődést, kap a test, az elme és a lélek.
Oldódik a stressz, a feszültség és elindulnak az öngyógyító folyamatok. Kipihenten, feltöltődve, stresszmentesen, mosolyogva  távoznak a résztvevők.

A gyógyító hangokkal történő munka testi és lelki harmóniát teremt. Ahogyan egy tó tükrébe dobott kavics hatására, koncentrikus kör alakú hullámok terjednek, úgy áramlanak a testben lévő sejtek vízmolekulái is a hangtál rezgéseinek hatására.
Serkenti az öngyógyító folyamatokat, segíti az elengedést. A testünk kb. 60—70%-a víz — ez mint rendkívül hatékony, éltető és közvetítő közeg — a rezgéseken keresztül, beindítja a szervezet anyagcsere folyamatait.

A hang és a zene évezredek óta a gyógyítás része volt. 
A hangokkal végzett kezelés a világ legrégebbi terápiáinak egyike. Tibetben a harmóniának és az egyensúlynak fontos szerepe van: hitük szerint minden élőlény a harmóniát és a mindenséggel való egységet keresi. 
Ők úgy gondolják, hogy különféle rítusokkal, bárki kapcsolatba tud lépni a központi energiaárammal mely az egész univerzumban jelen van. Évszázadok óta vallási szertartásaikon számos eszközt (pl. hangtál, dob, gong, harang, csörgő) használnak illetve mantrákat recitálnak, az egységélmény megélése érdekében, illetve a negatív gondolatok, betegségek elűzésére.

A hangtál napjaink egyik legismertebb hangterápiás eszköze. Különféle fémötvözetekből készült, melyet a keleti és most már a nyugati (alternatív) gyógyászatban is használnak. Egy hangtál vagy egy gong megszólaltatva, felhangokban gazdag hangteret hoz létre, mely az eredeti egységállapotunkat idézi: testileg az egészség, lelkileg a harmónia.

Namaste 

Anita

További bejegyzések

Légzés

Mire jó a váltott orrlyukú légzés?

Az ida és pingala nadik tisztítása, harmonizálása és a szusumna aktiválása a nadi sodhana gyakorlat segítségével A pránajáma gyakorlatok között kiemelt fontosságú a nadi sodhana

Hangfürdő

Hangfürdő – mi vár Rád?

A hangfürdő egy csodálatos lehetőség arra, hogy a hangok, rezgések ereje által a napi rohanó, stresszel teli világban megpihenjünk, kikapcsolódjunk. A hangok, rezgések segítségével feltöltődünk,

Hangfürdő

Látni a hangot

A gong csodálatos hangzását a fülünkkel halljuk, a testünkkel, lelkünkkel érzékeljük és mostmár láthatjuk is  Megszületett egy olyan program, amely képes a hangokból egyfajta “Hang