Jin Jóga

Zárd ki a külvilágot, érkezz meg a csendbe! A mostani helyzet miatt lehet, hogy kevesebb időt tudsz egyedül tölteni, a home office, a házimunka, a család, gyerekek…szuper az együtt eltöltött idő , de lehet, hogy már a jóból is megárt a sok.
Ha úgy érzed szükséged van egy kis elvonulásra, kérd meg a családod, hadd legyen egy kis én időd, erre a Jin jóga tökéletes, kikapcsol és feltölt .(És nem mész messzire csak az egyik kis szobába.)

A jin jóga egy passzív jóga, amely kiegészítője lehet az aktív, dinamikus, jang típusú jógának. A yin a női minőséget, a passzívat, a táplálót, befogadót, hűsítőt, stabilat, lefelé áramlót, földelődő minőséget foglalja magába, míg a jang a férfi minőség, az aktivitás, a melegítő hatás, emelkedés, felfelé szállás, cselekvés, valami felé törekvés fogalmaihoz kapcsolható.

A jin jóga jellemzője, hogy hosszan, 3-5 percig tartunk ki bizonyos testhelyzeteket, ászanákat látszólag statikusan.

Ám a látszat ellenére nagyon is sok minden történik ebben a mozdulatlanságban. A gravitációt és a test súlyát segítségül hívva teljesen elengedjük magunkat, a mély kötőszövetekben található úgynevezett meridiánok (energiacsatornák), melyek a szerveink működését befolyásolják, erős nyomást kapnak.

Mikor kijövünk a pózból, hirtelenjében a nyomás alól felszabadul az áramlás a meridiánokban.

Minden meridiánunkhoz yin pózok kapcsolhatók, és ha ezeket tudatosan gyakorolod, akkor megtapasztalhatod a gyógyító, kiegyenlítő, energiafeltöltő hatásukat, akár egy akupunktúrás kezelését.

A jin jóga az érzelmekre, a mentális egészségre is jótékonyan hat, tisztít és lecsendesít.
További hatása, hogy az ízületeket, szalagokat, porcokat és csontokat táplálja, megakadályozza az ízületek kiszáradását, ami a korral jár, így fiatalon tart.

Gyere várunk szeretettel  online jin jógaóráinkon,a következő időpontokban:

  • csütörtök 10.30 és 20.00
  • Péntek 19.00
  • Vasárnap 19.00

Anita & Judit

További bejegyzések

Légzés

Mire jó a váltott orrlyukú légzés?

Az ida és pingala nadik tisztítása, harmonizálása és a szusumna aktiválása a nadi sodhana gyakorlat segítségével A pránajáma gyakorlatok között kiemelt fontosságú a nadi sodhana

Hangfürdő

Hangfürdő – mi vár Rád?

A hangfürdő egy csodálatos lehetőség arra, hogy a hangok, rezgések ereje által a napi rohanó, stresszel teli világban megpihenjünk, kikapcsolódjunk. A hangok, rezgések segítségével feltöltődünk,

Hangfürdő

Hangfürdő – egy csodálatos utazás

Hogy mi történik egy hangfürdőn? Szerintem varázslat!  Csodálatos utazásban lehet része annak aki részt vesz egy hangfürdőn. Az elcsendesedés a hangtálak csodás rezgése által lesz