Miért érezzük magunkat jobban jógaóra után?

Mikor elkezdtem jógázni, először csak azt vettem észre, hogy jógaórák közben és után, sokkal jobban érzem magam, mint előtte. Egyre sűrűbben kerestem ezt az érzést, a heti 1 alkalomból, heti 3 alkalom lett, aztán egy idő után arra eszméltem, hogy lételememmé vált a jóga. Tudtam, hogy számos jótékony hatása van, de, hogy ez az érzés ennyire valóságos , megtapasztalható minden alkalommal és hosszabb ideig is kitart, ráadásul nem ér véget mikor az órának vége, ez meglepő volt. Éreztem, hogy feltölt , egyensúlyba hoz és energiával lát el, lélegzem, létezem.

Tudtad, hogy többek között gátolja az öregedést, elősegíti a test egyensúlyát és rugalmasságát, bölcsebbé, mentálisan egészségessé tesz és még az erőnlétünket, szexuális életünket is javítja és segít a súlycsökkentésben?
A jógától ezekért a hatásokért is érezzük igazán jól magunkat, emellett a jóga relaxál, energizál, erősít.
Gyógyító hatása annyira nagyszerű, hogy minden jógaóra után jobban érzed magad, mint előtte.

A jóga elősegíti életünk megértését, tágabb értelemben tekintünk a létre. Segít megérteni, hogy kik vagyunk, hogyan működik az élet. Másként kezdünk tekinteni a dolgokra, kevésbé zűrzavarosan. Nagyobb lelki békét, jobb egészséget, egyre erősödő belső jólétet teremt.

A jóga gyakorlásával a pozitív hatások egyre inkább megmutatkoznak. A jól-érzem-magam-érzés átjárja az embert. Ez az érzés annyira természetes és valódi! Segít tisztázni a legmélyebb vágyakat, motivációkat, törekvéseket, ezáltal magabiztosságot, reményt, az élet értelmét adja.

Mindannyian szeretjük, ha jól érezzük magunkat, vidámak, energikusak, békések és nyugodtak vagyunk. Ezt mindenki így gondolja, de sajnos sokan nem érzik magukat olyan jól, mint lehetne. Ha jogát gyakorolsz napról -napra egyre jobban leszel és támogatod azt a felfedezést is ki is vagy valójában. 

A jóga segít abban, hogy megtapasztald az igazságot. Az igazság, amit felfedezel, nem más, mint a jóság. A jóga által megkapod az erőt ahhoz, hogy elindulj önmagad felé. Minden alkalommal mikor ráállsz a matracodra egy lépéssel közelebb kerülsz önmagadhoz. A jóga egy önismereti út, csodálatos és biztosan megváltoztatja az életed, a jó irányba, a helyes útra terel. Ezen az úton nem lehet sietni. Fogadd el ahol most vagy! Ott vagy ahol lenned kell, s arra tart az utad amerre menned kell!

Itt találod órarendünket: Motribo/Napcsillagjógastudio

Namaste 

Anita

További bejegyzések

Légzés

Mire jó a váltott orrlyukú légzés?

Az ida és pingala nadik tisztítása, harmonizálása és a szusumna aktiválása a nadi sodhana gyakorlat segítségével A pránajáma gyakorlatok között kiemelt fontosságú a nadi sodhana

Hangfürdő

Hangfürdő – mi vár Rád?

A hangfürdő egy csodálatos lehetőség arra, hogy a hangok, rezgések ereje által a napi rohanó, stresszel teli világban megpihenjünk, kikapcsolódjunk. A hangok, rezgések segítségével feltöltődünk,

Hangfürdő

Hangfürdő – egy csodálatos utazás

Hogy mi történik egy hangfürdőn? Szerintem varázslat!  Csodálatos utazásban lehet része annak aki részt vesz egy hangfürdőn. Az elcsendesedés a hangtálak csodás rezgése által lesz