Nyugodt alvás és kiegyensúlyozottság illóolajokkal támogatva

Nyugodt alváshoz néhány segítség SERENITY, ILANG-ILANG, LEVENDULA

Az esszenciákat bátran hívhatjuk segítségül testi-lelki folyamataink javítására, összehangolására. Ilyen fontos folyamat pl. az alvás. A nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvásnak sajnos számtalan következménye lehet. Ha nem történik meg a szükséges regeneráció éjjel, komoly betegségek is kialakulhatnak testünkben-lelkünkben.

Manapság a napi teendők felszaporodása és a rohanó életmód okán alváshiányban szenved a társadalom és ebből gyermekeink sem maradnak ki. Sokszor a figyelemzavaros, koncentrálni képtelen gyereknek nem fejlesztőpedagógiai plusz foglalkozásra, hanem több alvásra és otthoni, nyugodt (kütyük nélküli) időtöltésre lenne szüksége…

Mi történik éjszaka?

Éjszaka, alvás közben szerveztünk mintegy “szervizeli” magát. Beindulnak az emésztési folyamatok, a hormonrendszer egyensúlyba kerül, az izmok és a csontok regenerálódnak. Az agy összezsugorodik, hogy az agyvíz könnyebben kimossa a felesleges mérgeket belőle, így könnyebb lesz a kapott információk rendszerezése. Ezért kiemelkedően fontos a jó minőségű, elegendő alvás pl. a demencia, Alzheimer kór és a Parkinson kór esetében és megelőzésében.

Alváskor beindulnak a szervezet gyógyító mechanizmusai, pl. a gyulladáscsökkentés.
Az alvás szellemileg fitten tart és fiatalít (kívül-belül).
Alváshiány okozza a legtöbb stresszt és az elhízásért is felelős. Kialvatlanul rosszabb az ember fájdalomtűrő képessége, gyengül koncentrációs készsége, teljesítménye romlik, több időre van szüksége mindenhez.
Így az alváson megspórolt idő illúzió…

Jó hír!Dr. Walker állítja, hogy ha visszaállítjuk a megfelelő alvási időnket (8-9 óra között van a felnőttek számára is a WHO szerint), akkor helyreállnak életfunkcióink, megjavulnak létfolyamataink.

Hogyan segíthetnek az esszenciák?

Leghatékonyabban a SERENITY olajkeverék segíti a nyugodt pihenést. 1-1 csepp a talpra vagy a mellkas közepére és mélyebb lesz alvásunk. A benne levő LEVENDULA egyébként is kiváló stresszoldó, a többi összetevő pedig fokozza a hatást, segíti a negatív érzelmek elengedését és az álomba merülést.

Segíthet még a vetiverfű , az ilang-ilang, a tömjén, mandarin és a vadnarancs. A vadnarancs a kiegyensúlyozó hatása miatt ajánlott. Előnye, hogy egészen kis gyermekeknek is adható.

Ahogy elmélyedek az olajok felhasználásának lehetőségeiben, egyre inkább kirajzolódik a tömjén minden életfunkciónkra kifejtett üdvözítő hatása.

Ha semmi más olaja nincs az embernek, csak SERENITY és BALANCE – már biztosan rendben lesz és nem csak érzelmi szinten, mert ennek a két olajnak bár finomabb szintű célja van, mégis a benne lévő hatóanyagok fizikai problémák esetén is segíteni fognak. Alapvetően a serenity keverék egy alvástámogató esszencia, ami arra hivatott, hogy elcsendesítse a gondolatokat, elsimogassa bennünk a kavargó érzelmeket és segítsen a könnyűség és megkönnyebbültség, a felszabadulás érzelmeit magunkba idézni. Stresszoldásban az egyik kulcs esszencia, hiszen nagyon jól kiold mindenféle feszültséget, görcsösséget. Lágyít, finomít és fizikai szinten is ellazít. Szeretem úgy használni, hogy alvás előtt vagy a relaxáció során ezt lélegzem, vagy meditáció előtt teszek belőle a halántékomra és inhalálom a tenyeremből.

Az esszenciák palettájának színe-java alkotja: levendula, cédrusfa, ho-fa, ilang ilang, majoranna, római kamilla virág, vetiver gyökér, vanília abszolút, hawaii szantálfa

BALANCE pedig a kiegyensúlyozottság, a stabilitás olaja.

Segít megtartani belső egyensúlyunkat és harmóniánkat a nap kihívásai során. Földelő hatású olaj, ami segít minden körülmények között megtartani figyelmünket a jelen pillanatban és a realitásban, és nem engedi, hogy gondolataink a múlt emlékei, vagy a jövő aggodalmai felé kalandozzanak.

Mindig jól eső érzés az egész légzőrendszernek, mikor átszellőztetjük a balance keverékkel.
Az esszenciák, amelyek alkotják önmagukban is nagyszerű hatásúak, de együtt kivételes szinergiát alkotnak: lucfenyő, ho-fa, tömjén, kék tansy és kék kamilla frakcionált kókuszolajban

A két keverék együtt fantasztikus keretet ad a napnak illatélmény és hatás szintjén is. Ébredj a balance keverékkel és használd az egész nap során több alkalommal, este pedig merülj mély álomba a serenity ölelésében… olyanok lesznek a napjaid, mintha kicseréltek volna!
Imádni fogod!
Éljünk az illatok erejével!

Illatos napokat! Jó pihenést!Anita 

További bejegyzések

Légzés

Mire jó a váltott orrlyukú légzés?

Az ida és pingala nadik tisztítása, harmonizálása és a szusumna aktiválása a nadi sodhana gyakorlat segítségével A pránajáma gyakorlatok között kiemelt fontosságú a nadi sodhana

Hangfürdő

Hangfürdő – mi vár Rád?

A hangfürdő egy csodálatos lehetőség arra, hogy a hangok, rezgések ereje által a napi rohanó, stresszel teli világban megpihenjünk, kikapcsolódjunk. A hangok, rezgések segítségével feltöltődünk,

Hangfürdő

Hangfürdő – egy csodálatos utazás

Hogy mi történik egy hangfürdőn? Szerintem varázslat!  Csodálatos utazásban lehet része annak aki részt vesz egy hangfürdőn. Az elcsendesedés a hangtálak csodás rezgése által lesz