Természetes gyógyítás – aromaterápia

Sokan gondolunk az egészségünkre úgy, mint a legfőbb kincsünkre. És egyre többen, egyre gyakrabban igyekszünk a természet világából származó természetes gyógyító szerekkel megóvni szervezetünket. Az aromaterápia a hagyományos gyógyszerekkel való gyógyítással szemben természetes, káros anyagoktól mentes, azonban valóban erővel bíró hatóanyagaival segítik szervezetünket az öngyógyításban. Nem váltanak ki újabb kezelést igénylő reakciókat. Emellett az illatuk az, ami biztosan megfog! Ki az, aki nem szereti a jó illatot? Az illatos eszenciák terjengenek a lakásban, miközben te gyógyulsz, és egy terápia részese vagy!

Esszenciális olajok segítségével sokféle állapotot orvosolhatunk. Immunrendszert erősíthetünk vele, a gyerekek alvását támogathatjuk, a vérző, gyulladt fogínyt kezelhetjük, nátha esetén az eldugult orrot újra átjárhatóvá teszik. Pajzsmirigy-működésünket javíthatjuk, szabályozhatjuk a vércukorszintünket, jó segítség az inzulinrezisztenciában, és sorolhatnám a végtelenségig, mennyi mindent orvosolhatunk velük. Szinte mindenre van olajunk.

Ami pedig a legtöbb betegség kiváltója – a stressz ellen is hatásos! Már maga az illatok is nyugtatólag hatnak ránk, jó érzéssel töltenek el. Sokan maguk jönnek rá arra az illatozások alkalmával, hogy melyik az ő olajuk, melyik az, ami nekik a legjobban esik.Az itt bemutatott természetes gyógyító alternatíváról bátran állíthatjuk, hogy a “legillatosabb” gyógyítók.

Lássuk mire melyik jó

  • Stressz és szorongás csökkentése / nyugodt alvás elősegítése: tipikusan az idegrendszeri nyugtató olajokvalódi levendula, neroli, rózsa, citrusolajok, majoránna, római kamilla, vetiverfű, pacsuli, nárdusfű, melissza (citromfű) stb.
  • Lehangoltság ellen: citrusfélék, virágos illatok (ilang-ilang, rózsa, geránium, jázmin, levendula).
  • Éberség fokozása/fenntartása: borsmenta, rozmaring.
  • Munkamemória javítása: rozmaring, bazsalikom.
  • Fájdalom csökkentése: valódi levendula, hibrid levendula, széles levelű levendula, fekete bors. A biológiai fogászatban pl. a szegfűszegrügy illóolaját is használják analgéziás célra.
  • Izmok ellazítása: kámforban és linalil-acetátban gazdag olajok: rozmaring, levendula, majoránna, de a borsmenta is hatásos erre a célra.Emésztőrendszeri zavarok, émelygés, hányinger, székrekedés, hasmenés: gyömbér, borsmenta, édeskömény.
  • Immunrendszer legyengülése: kakukkfű, grapefruit.

Csodás, illatos napot! Szeretettel: Anita

További bejegyzések

Légzés

Mire jó a váltott orrlyukú légzés?

Az ida és pingala nadik tisztítása, harmonizálása és a szusumna aktiválása a nadi sodhana gyakorlat segítségével A pránajáma gyakorlatok között kiemelt fontosságú a nadi sodhana

Hangfürdő

Hangfürdő – mi vár Rád?

A hangfürdő egy csodálatos lehetőség arra, hogy a hangok, rezgések ereje által a napi rohanó, stresszel teli világban megpihenjünk, kikapcsolódjunk. A hangok, rezgések segítségével feltöltődünk,

Hangfürdő

Hangfürdő – egy csodálatos utazás

Hogy mi történik egy hangfürdőn? Szerintem varázslat!  Csodálatos utazásban lehet része annak aki részt vesz egy hangfürdőn. Az elcsendesedés a hangtálak csodás rezgése által lesz